Производи ДПС Клас Груп међу Чуваркућама - Стварано у Србији

Производи ДПС Клас Груп међу Чуваркућама

уторак, 23.01.2024.

ДПС Клас Груп, лидер у области млинарства у Србији и региону, већ две деценије успешно се бави производњом свих типова брашна за различите намене. Од 2021.године два производа ове компаније носиоци су жига „Чуваркућа“ који, као потврду квалитета и домаћег порекла, додељује Привредна комора Србије у оквиру пројекта „Стварано у Србији“.

„Наше ’Чуваркуће’ су интегрално пшенично брашно и пшенична крупица тип 400 која се користи за производњу дечије хране и тестенина. Изузетно смо поносни због чињенице да наши производи задовољавају високе еколошке и технолошке критеријуме, као и стандард квалитета. Жиг Чуваркућа нам помаже у већој афирмацији и бољем позиционирању и кредибилитету код купаца, континуитету у раду, а доприноси и расту промета и извоза“, рекла је Софија Перовић, технолог у овој компанији.

Широка палета производа

Компанија у понуди има различите врсте брашна од оних који се могу наћи на рафовима домаћих малопродаја, преко производа као што су пшенична крупица и интегрално брашно, који своју примену проналазе у сегменту производње здраве хране, па све до специјалних у виду наменског брашна за потребе хореца сегмента. Као водећи домаћи прерађивач такође су један од најистакнутијих произвођача сточног брашна, као основне сировине за производњу сточне хране.

„Наши купци, са којима годинама остварујемо успешну сарадњу су самосталне пекарске радње, мала предузећа, трговине,  као и гиганти у области производње у кондиторској и пекарској индустрији. Да би производ као што је брашно био одличан, оригиналан, препознат и прихваћен на тржишту, најважније је да има одлике високог квалитета, као и да је тај квалитет одржив на дуге стазе , наводи Перовић.

Улагање у технологију и кадрове

Посвећени квалитету и жељи да оправдају дугогодишње поверење купаца, континуирано инвестирају у најсавременију технологију за производњу, складиштење и чување сировина.  Такође, улажу у инфраструктуру и опрему, стручне кадрове и тим за контролу квалитета, као и развој производа.

„То нас чини једном од водећих компанија у млинској индустрији на нашим просторима. Са непрестаним повећањем потражње за нашим производима, расту и наши капацитети. Управо зато смо почетком 2023. године инвестирали у унапређивање и проширивање  производних капацитета нашег млина у Богатићу, па је тако капацитет повећан за око 20 одсто у односу на ранији период“, истиче технолог.

Нови производи будуће „Чуваркуће“

У предстојећим корацима развоја производа, ускоро планирају пласирање новог, наменског брашна на тржиште, највишег степена рафинираности, произведеног најсавременијом технолошком прерадом.

Управо то брашно претендује да у будућности буде још један од производа који ће бити потенцијални кандидат за носиоца жига „Чуваркућа“.

 Сарадња са малим произвођачима

Сарадњом са преко 5.000 газдинстава из Сремског и Мачванског округа значајан су партнер многима и на пољу агробизниса. Сви производи ДПС компаније произведени су у потпуности у Србији и од домаћих сировина.

Запошљавамо висе од 200 радника, а преданост послу и напоран рад отворили су нам путеве и ван граница земље, па тако наше производе успешно извозимо на просторе Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Албаније, Турске, па све до Афричког континента, поручују из компаније.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin