Јазак вода међу Чуваркућама - Стварано у Србији

Јазак вода међу Чуваркућама

уторак, 23.01.2024.

На подручју Националног парка Фрушка гора, најстаријег екосистема у нашој земљи, на дубини од 128 метара, извире Јазак вода, недалеко од истоименог манастира. Прича о Јазак води почиње још у време древног праокеана Тетис. 

Природна изворска вода долази до потрошача бистра и кристално чиста. Проласком кроз кречњачко-доломитске стене задржава свежину и природна својства – малу количину натријума и избалансирану пХ вредност. Захваљујући томе, одликује је врхунски квалитет и погодна је за свакодневну конзумацију у неограниченим количинама, чиме се истиче као изузетна на тржишту. 

О квалитету и важности Јазак воде сведочи и жиг Чуваркућа, који представља потврду да је овај производ део природне, културне и гастрономске баштине Србије. Жиг додељује Привредна комора Србије истакнутим домаћим производима у оквиру пројекта „Стварано у Србији“. Пројекат потврђује домаће порекло, али и високи квалитет српских производа и подстиче веће и боље коришћење доступних природних ресурса за производњу у Србији. Производи „Чуваркуће“ су последњих година све истакнутији и успешно доприносе развоју пољопривреде, занатства, транспорта, трговине и туризма у Србији.

Фрушкогорски драгуљ

У нашем најстаријем националном парку Фрушка гора, међу хиљадама врста, крије се и 69 биљака које су заштићене као природне реткости Србије. Дивље, аутохтоне биљке и остаци фосилне вегетације граде изузетно богат биодиверзитет. Очуваност од спољашњих утицаја и природно богатство минерала донело је Јазак води епитет фрушкогорског драгуља који у свакој капи доноси део нетакнуте природе.

У процесу производње не користе се хемијско-физички третмани и вода је у флаши истог квалитета као на извору, што додатно доприноси њеној чистоћи. Квалитет ове јединствене воде потврђен је детаљним анализама које су рађене у седам лабораторија у земљи и иностранству.

Поред негазиране и газиране Јазак воде, у асортиману су и линије воде обогаћене витаминима и освежавајућим воћним укусима, без вештачких заслађивача, са аромом мандарине и лимуна, зове и алое вере и шумског воћа. Вода је доступна у паковањима од 0,5l, 1,5l и 5l, као и у новом 0,75l.

Иновативне технологије

Ново паковање негазиране Јазак воде од 0,75л веома брзо је постало омиљено међу различитим генерацијама, спортистима, децом и активним људима. Овај јединствени чеп на нашем тржишту сведеног и елегантног дизајна гарантује да се ни кап фрушкогорског драгуља неће просути у било којој ситуацији. Оптимална запремина од 0,75 литара одговара свакој прилици, те нема потребе за бригу о хидратацији, као ни о могућности да се међу стварима или у журби проспе вода.

Једина вода са подручја Панонског мора постала је ремек-дело природе и представник аутентичних фрушкогорских шумовитих предела. Доступна је у више од 8.000 малопродајних објеката великих трговинских ланаца и продавницама широм Србије, као и на свим НИС Петрол и Газпром бензинским станицама.

Истанчаност и префињеност потпуно природне изворске воде учиниле су је препознатљивим и једним од омиљених производа у овој категорији. Као пионир у иновацијама, ова вода иде у корак са најновијим трендовима у свету, а истовремено остаје синоним за прави дугогодишњи квалитет и поверење.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin