Proizvodi DPS Klas Grup među Čuvarkućama - Stvarano u Srbiji

Proizvodi DPS Klas Grup među Čuvarkućama

utorak, 23.01.2024.

DPS Klas Grup, lider u oblasti mlinarstva u Srbiji i regionu, već dve decenije uspešno se bavi proizvodnjom svih tipova brašna za različite namene. Od 2021.godine dva proizvoda ove kompanije nosioci su žiga „Čuvarkuća“ koji, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, dodeljuje Privredna komora Srbije u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“.

„Naše ’Čuvarkuće’ su integralno pšenično brašno i pšenična krupica tip 400 koja se koristi za proizvodnju dečije hrane i testenina. Izuzetno smo ponosni zbog činjenice da naši proizvodi zadovoljavaju visoke ekološke i tehnološke kriterijume, kao i standard kvaliteta. Žig Čuvarkuća nam pomaže u većoj afirmaciji i boljem pozicioniranju i kredibilitetu kod kupaca, kontinuitetu u radu, a doprinosi i rastu prometa i izvoza“, rekla je Sofija Perović, tehnolog u ovoj kompaniji.

Široka paleta proizvoda

Kompanija u ponudi ima različite vrste brašna od onih koji se mogu naći na rafovima domaćih maloprodaja, preko proizvoda kao što su pšenična krupica i integralno brašno, koji svoju primenu pronalaze u segmentu proizvodnje zdrave hrane, pa sve do specijalnih u vidu namenskog brašna za potrebe horeca segmenta. Kao vodeći domaći prerađivač takođe su jedan od najistaknutijih proizvođača stočnog brašna, kao osnovne sirovine za proizvodnju stočne hrane.

„Naši kupci, sa kojima godinama ostvarujemo uspešnu saradnju su samostalne pekarske radnje, mala preduzeća, trgovine,  kao i giganti u oblasti proizvodnje u konditorskoj i pekarskoj industriji. Da bi proizvod kao što je brašno bio odličan, originalan, prepoznat i prihvaćen na tržištu, najvažnije je da ima odlike visokog kvaliteta, kao i da je taj kvalitet održiv na duge staze , navodi Perović.

Ulaganje u tehnologiju i kadrove

Posvećeni kvalitetu i želji da opravdaju dugogodišnje poverenje kupaca, kontinuirano investiraju u najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju, skladištenje i čuvanje sirovina.  Takođe, ulažu u infrastrukturu i opremu, stručne kadrove i tim za kontrolu kvaliteta, kao i razvoj proizvoda.

„To nas čini jednom od vodećih kompanija u mlinskoj industriji na našim prostorima. Sa neprestanim povećanjem potražnje za našim proizvodima, rastu i naši kapaciteti. Upravo zato smo početkom 2023. godine investirali u unapređivanje i proširivanje  proizvodnih kapaciteta našeg mlina u Bogatiću, pa je tako kapacitet povećan za oko 20 odsto u odnosu na raniji period“, ističe tehnolog.

Novi proizvodi buduće „Čuvarkuće“

U predstojećim koracima razvoja proizvoda, uskoro planiraju plasiranje novog, namenskog brašna na tržište, najvišeg stepena rafiniranosti, proizvedenog najsavremenijom tehnološkom preradom.

Upravo to brašno pretenduje da u budućnosti bude još jedan od proizvoda koji će biti potencijalni kandidat za nosioca žiga „Čuvarkuća“.

 Saradnja sa malim proizvođačima

Saradnjom sa preko 5.000 gazdinstava iz Sremskog i Mačvanskog okruga značajan su partner mnogima i na polju agrobiznisa. Svi proizvodi DPS kompanije proizvedeni su u potpunosti u Srbiji i od domaćih sirovina.

Zapošljavamo vise od 200 radnika, a predanost poslu i naporan rad otvorili su nam puteve i van granica zemlje, pa tako naše proizvode uspešno izvozimo na prostore Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Turske, pa sve do Afričkog kontinenta, poručuju iz kompanije.

Podeli na:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin