Чуваркуће лидери на тржишту - Стварано у Србији

Чуваркуће лидери на тржишту

среда, 24.01.2024.

Млекара Шабац је дугогодишњи носилац жига „Чуваркућа“ за три бренда, чиме наставља да потврђује натпросечан квалитет млечних производа створених у Србији, у потпуности од домаћих ресурса. Жиг „Чуваркућа“, који додељује Привредна комора Србије у оквиру пројекта „Стварано у Србији“ као потврду квалитета и домаћег порекла, носе чувени сирни намази „Сирко“ и „А ла кајмак“, као и познати бели сир „Шабачка“. Из компаније најављују да имају у плану да још неке своје производе кандидују за овај престижни жиг.

Сарадња са више од 700 домаћих произвођача
„Сви производи Млекаре Шабац настају од домаћих сировина. Висококвалитетно сирово млеко откупљује се од преко 700 фармера, чиме се подстиче опстанак и развој малих и средњих домаћих млечних фарми. Знање које се користи у производњи је генерацијски стицано и представља традицију млекаре дугу скоро читав век. Жиг ’Чуваркућа’ који се налази на нашим производима доказ је одрживог пословања заснованог на домаћем капиталу, сировинама, ресурсима, као и на знању које се градило и преносило с генерације на генерацију“, истиче Ивана Ивачковић, маркетинг менаџер у Млекари Шабац.

Сви производи Млекаре Шабац, по њеним речима, одликују се квалитетом достојним жига „Чуваркућа“. 

„Сирни намази ’Сирко’ и ’А ла кајмак’ су дугогодишњи лидери на тржишту у овој категорији, што је искључиво резултат високог поверења наших потрошача дуги низ година, без обзира на ширење категорије кроз долазак нових конкурената. Оба бренда су специфична јер су у њиховом саставу искључиво природни састојци без иједног адитива што погодује конзумацији и код мале деце због чега га посебно воле мајке које воде рачуна о исхрани, нарочито најмлађих, али и сви остали којима је важно да се хране што природније. ’Шабачка’ је сир специфичног укуса и издваја се од осталих белих сирева популарног  типа ’фета’ по томе што је благо слан и кремаст, а довољно чврст да га можете аранжирати како желите“, објашњава Ивачковић.

Додаје да жиг „Чуваркућа“ даје додатни мотив потрошачима да купују ове производе, јер потврдјује да су домаћег порекла и створени у Србији од квалитетних наших сировина.

Извоз од EX Yu региона до САД

Млекара Шабац једна је од водећих млекара на тржишту Србије, и лидер је у извозу млечних производа с обзиром на то да је значајан део производње  намењен иностраним тржиштима – од EX Yu региона, земаља Европске уније, преко Русије, па чак до САД.

Захваљујући партнерствима са домаћим произвођачима сировог млека, од којих су нека дуга и више деценија, Млекара Шабац годишње преради 50 милиона литара млека и пласира преко 20.000 тона готових млечних производа.

Производи Млекаре Шабац усклађени су са свим прописима глобалних тржишта на којима су пласирани, а млекара поседује и највише међународне сертификате, попут IFS Food, HACCP, HALAL, ISO 9001:2015, који гарантују врхунски квалитет и безбедност производа, без обзира да ли су намњени домаћем или бројним иностраним тржиштима.

У складу са принципима одговорног и одрживог пословања Млекара Шабац има и сертификате система ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 и ISO 50001:2018, који показују опредељеност компаније за очување животне средине, ефикасно управљање енергијом и заштиту здравља и безбедности запослених.

Учешће на највећим светским сајмовима у организацији ПКС и РАС

У складу са својом снажном извозном стратегијом Млекара Шабац често своју извозну понуду промовише на највећим светским сајмовима хране, где је увек део националног штанда који организују Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије. Неки од сајмова на којима је Млекара Шабац представљала своје производе претходних година су: GULFOOD, PRODEXPO, PLMA и ANUGA.
Свакако у наредном периоду настављамо да развијамо и даље наш портфолио у складу са постојећим начелима – домаће сировине, рециклабилна амбалажа, висококвалитетни састојци, занимљиви укуси, односно сегментација портфолиа према препознатим потребама наших потрошача, поручују из ове компаније.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin