Предност овдашњем, нашем од њиве до трпезе - Стварано у Србији

Предност овдашњем, нашем од њиве до трпезе

понедељак, 11.01.2021.

Традиција успешног пословања дуга више од 60 година, препознатљиви, квалитетни производи на домаћем тржишту ПИК Бечеја, који послује под окриљем МК Гроуп система, резултат су преданог рада свих запослених и бриге о сваком детаљу у процесу производње. У компанији која од њиве до трпезе ставља акценат на домаће ресурсе и сировине, добијени жиг “Чуваркућа” за грашак у паковању од 450г виде као подршку и награду за дугогодишњи труд и резултате политике компаније да предност даје овдашњем, нашем.

„Заиста бисмо похвалили пројекат “Стварано у Србији” Привредне коморе Србије јер сматрамо да се на овај начин јача домаћа привреда и да ће крајњи потрошачи коначно бити транспарентно информисани, а реакције изузетно позитивне. Како каже генерални директор ПИК Бечеја Милош Мијовић, поред потврде квалитета и домаћег порекла, додатни мотив да учествују у овом пројекту била је већа препознатљивост коју производ добија као “Чуваркућа” и тиме се издваја у односу на инострану конкуренцију на домаћем тржишту али и у земљама региона. “Управо је и ова чињеница била разлог зашто смо пријавили наш најпродаванији производ – грашак за жиг „Чуваркућа“, а из истог разлога планирамо да поднесемо пријаве и за остале производе. Поносни смо на то да су производи из Србије врло цењени и тражени, а сви ми који смо добили право коришћења жига „Чуваркућа“ имамо и додатну одговорност да тај квалитет и оправдамо”, истиче Мијовић, указујући да се у компанији ПИК Бечеј води рачуна о сваком сегменту производње од њиве до трпезе. “То је нешто што нас дефинитивно разликује од конкуренције јер мало је компанија које за своје производе могу да кажу да су сви процеси у њиховом настанку били под комплетном контролом произвођача финалног производа”, каже Мијовић.

У компанији која тренутно запошљава 464 радника и око 30-50 сезонских радника у зависности од периода године, сматрају да уз предан рад долази и успех. “Константно повећавамо како сетвене површине тако и производне капацитете фабрике и то је тренд који планирамо да наставимо и у будућности. Предано радимо сваким даном и одржавамо одличне односне са нашим постојећим клијентима, а успостављамо контакте и са новим. Тренутно извозимо у многе земље ЕУ, попут Белгије, Немачке, Шпаније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Румуније и Бугарске, као и у земље региона БиХ, Црну Гору и Северну Македонију. Неизоставно извозно тржише је и Руска Федерација, а у последњих неколико година освојили смо и тржишта Либана и Омана”, истиче Мијовић. Пандемија је утицала на пораст потражње али је био изазов прилагодити се новонасталој ситуацији, с обзиром на то да послују у прехрамбеној индустрији. “ Повећана тражња захтевала је од нас додатну ангажованост, док смо са друге стране морали да пословање прилагодимо свим неопходним мерама заштите у спречавању ширења заразе. Морам напоменути да смо урадили сјајан посао – уз добру организацију и додатни напор сваког нашег запосленог успели смо да испоштујемо све планиране роковез, а са друге стране ,нисмо имали проблема са повећаним бројем заражених у компанији”, истиче Мијовић.

Ново на тржишту – замрзнути едамаме и шпаргла

Мијовић истиче да се у ПИК Бечеју стално ради на иновирању производног асортимана. “Трудимо се да, уз комплетну анализу, тржишту понудимо нове производе – недавно смо лансирали замрзнути едамаме и замрзнуту шпарглу, потпуно нове производе на нашем тржишту”, објашњава Мијовић и додаје да је циљ компаније да се позиционира и као фирма која ради на иновацијама и прати трендове.

ПКС – партнер у извозним пословима

Са Привредном комором Србије постоји дугогодишња успешна сарадња која се огледа кроз учешће на међународним сајмовима и националним павиљонима ПКС. “ Заиста сматрамо да нам је ПКС велики ослонац и неко ко нам констатно помаже пре свега у извозним пословима. Знамо да увек можемо да се ослонимо како на помоћ тако и на савет приликом уговарања новог посла, а то нам свакако много значи”, каже Мијовић.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin