Стварано у Србији: Витал 168 година трајања и успешног пословања - Стварано у Србији

Стварано у Србији: Витал 168 година трајања и успешног пословања

уторак, 23.01.2024.

Витал, једна од највећих и најстаријих фабрика уља и биљних масти на Балкану, може се похвалити трајањем и успешним пословањем дужим од 168 година, али и учешћем у пројекту Привредне коморе Србије “Стварано у Србији” од његовог покретања. Чак десет производа ове компаније носи жиг „Чуваркућа“ као потврду домаћег порекла и гарантованог квалитета који се додељује у оквиру пројекта.

„Витал је традиција која траје, а жиг Чуваркућа које носи наше уље, маргарин и мајонези само је додатна потврда препознатљивости бренда на тржишту и међу потрошачима. Циљ наше компаније да што већем броју купаца приближимо укусе Виталових производа и будемо носиоци жига ‘Чуваркућа’ још дуго година“, истиче Катарина Шурбатовић, бренд менаџер.

Применом ригорозног система контроле квалитета свих производа и увођењем стандарда ISO 9001, FSSC2200, HALAL као и HACCP система, Витал је испунио очекивања не само домаћег већ и иностраних тржишта која из године у годину постају све пробирљивија и захтевнија. У овом тренутку производи Витала су заступљени у земљама Балкана, Западне Европе, али стижу и до САД и Аустралије.

Промена начина живота, нова истраживања у области људског здравља и његове директне везе са исхраном, основне су смернице којима се рукуводи развојни тим Витала приликом креирања нових производа. Стремимо да са употребом најновије технологије, добром сарадњом и кооперативношћу стално унапређујемо квалитет наших производа, објашњава Шурбатовић.

Оно што Витал издваја и чини препознатљивим на домаћем тржишту осим квалитетних производа су и многе непрофитне активности, спонзорства, подршка уметницима и институцијама културе. Витал са поносом додељује књижевну награду „Златни сунцокрет“ за највише књижевне домете у нашој земљи.

Усмерење ка природи и здравом животу оправдава квалитет Виталових производа што потврђује и жиг Чуваркућа, за чије је поседовање неопходно испунити веома захтевне критеријуме у различитим сегментима од производње до заштите животне средине.

На овогодишњем Новосадском сајму пољопривреде Виталови производи освојили су многобројне награде пет златних медаља, пехар за Стони маргарин који је шампион и најпродаваији у својој групи производа.

Како је све почело!

Индустријска производња јестивог уља на Балкану своје почетке бележи у војвођанском градићу Врбасу. Предузимљиви трговац Јакоб Лењи подигао је 1855. године у овом граду, на обали Старог канала, прву радионицу за прераду уља. Нико није могао да замисли да ће пуштањем у рад овог невеликог погона бити постављен темељ будућем моћном индустријском гиганту – фабрици Витал. Занимљиво је да је 1957. прва фабрика маргарина почела је са радом у Србији. Витал данас има преко 350 запослених, а извози у 45 земаља. Снага ове компаније су сви запослени у фабрици који својим радом, посвећеношћу, креативношћу воде фабрику на прави начин, правим путем. Са жељом напретка постављамо нове циљеве, заузимање нових тржишних позиција и стварање нових Виталових производа, поручују из компаније.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin