Органски производи нове “Чуваркуће” - Стварано у Србији

Органски производи нове “Чуваркуће”

понедељак, 14.06.2021.

Породична компанија „Доловац Органик и традиција“, произвођач органске хране, добитник је жига „Чуваркућа“ за Органски матични сок вишња и јабука. Не крију задовољство да ће им ова улазница у друштво најбољих домаћих производа бити ветар у леђа за чвршће везе са потрошачима и већу видљивост на тржишту. Најављују и ширење производње кроз увођење се нових производних програма, као што су органски компоти и органске сушене воћне ролнице.

„Наш циљ је да прерађујемо органско воће пратећи све стандарде квалитета и технологије јер тако постижемо да воће сачува своје нутритивне вредности и продужавамо му век трајања. Многи наши производи су иновативни, дефицитарни на тржишту, али и носе статус премиум производа, као и златни жиг квалитета”, објашњава Ана Доловац, оснивач фирме „Доловац Органик и традиција “.

Успешна сарадња у оквиру пројекта dm инкубатора

Органски матични сок вишња и јабука изабран је као премиум производ на тржишту Србије 2019. године у пројекту dm инкубатора. Са dm инкубатором имамо успешну сарадњу, константну подршку у развоју маркетинга, наступа на тржишту као и у потврди квалитета наших производа. Један од видова подршке је и помоћ при конкурисању за жиг “Чуваркућа”, објашњава Ана Доловац.

Доловац Органиk и традиција бави се производњом и прерадом органског воћа: производњом органских матичних сокова, органских сушених воћних ролница, као и стављањем у промет органског свежег и брзо смрзнутог воћа.

Фирма је проистекла из породичног пољопривредног газдинства, а имање се налази недалеко од Новог Сада у срцу футошког атара. На површини од 3 ха заснован је органски засад воћа: крушке, јабуке, ароније, брескве, шљиве… „Прерада сировина представљала је необходан корак у даљем развоју и подизању производње на виши степен. Искуство старијих генерација, породична традиција, али и нова технологија главни су покретачи нашег производног развоја“, истиче Ана Доловац

Посебно задовољство нам је да користимо жиг „Чуваркућа“, у оквиру пројекта Привредне коморе Србије (ПКС) “Стварано у Србији” за Органски матични сок вишња и јабука, као потврду квалитета и домаћег порекла.На тај начин нам је омогућено да информишемо купце на који начин је сок произведен, којег је квалитета и колико је уложено знања и рада. Наша прва “чувакућа” започиње са овим соком, а конкурисаћемо и са другим органским соковима који су у пројекту дм инкубатора, најавила је Доловац.

Матични сокови су намењени свим узрастима и свима онима који су посвећени и здравој исхрани. Због специфичног технолошкох поступка (нефилтрирања), задржавају се основна својства органског воћа од којег је матични сок сачињен. Како истучу у газдинству за производњи користе искључиво органско воће прве класе.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin