Organski proizvodi nove “Čuvarkuće” - Stvarano u Srbiji

Organski proizvodi nove “Čuvarkuće”

ponedeljak, 14.06.2021.

Porodična kompanija „Dolovac Organik i tradicija“, proizvođač organske hrane, dobitnik je žiga „Čuvarkuća“ za Organski matični sok višnja i jabuka. Ne kriju zadovoljstvo da će im ova ulaznica u društvo najboljih domaćih proizvoda biti vetar u leđa za čvršće veze sa potrošačima i veću vidljivost na tržištu. Najavljuju i širenje proizvodnje kroz uvođenje se novih proizvodnih programa, kao što su organski kompoti i organske sušene voćne rolnice.

„Naš cilj je da prerađujemo organsko voće prateći sve standarde kvaliteta i tehnologije jer tako postižemo da voće sačuva svoje nutritivne vrednosti i produžavamo mu vek trajanja. Mnogi naši proizvodi su inovativni, deficitarni na tržištu, ali i nose status premium proizvoda, kao i zlatni žig kvaliteta”, objašnjava Ana Dolovac, osnivač firme „Dolovac Organik i tradicija “.

Uspešna saradnja u okviru projekta dm inkubatora

Organski matični sok višnja i jabuka izabran je kao premium proizvod na tržištu Srbije 2019. godine u projektu dm inkubatora. Sa dm inkubatorom imamo uspešnu saradnju, konstantnu podršku u razvoju marketinga, nastupa na tržištu kao i u potvrdi kvaliteta naših proizvoda. Jedan od vidova podrške je i pomoć pri konkurisanju za žig “Čuvarkuća”, objašnjava Ana Dolovac.

Dolovac Organik i tradicija bavi se proizvodnjom i preradom organskog voća: proizvodnjom organskih matičnih sokova, organskih sušenih voćnih rolnica, kao i stavljanjem u promet organskog svežeg i brzo smrznutog voća.

Firma je proistekla iz porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a imanje se nalazi nedaleko od Novog Sada u srcu futoškog atara. Na površini od 3 ha zasnovan je organski zasad voća: kruške, jabuke, aronije, breskve, šljive… „Prerada sirovina predstavljala je neobhodan korak u daljem razvoju i podizanju proizvodnje na viši stepen. Iskustvo starijih generacija, porodična tradicija, ali i nova tehnologija glavni su pokretači našeg proizvodnog razvoja“, ističe Ana Dolovac

Posebno zadovoljstvo nam je da koristimo žig „Čuvarkuća“, u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) “Stvarano u Srbiji” za Organski matični sok višnja i jabuka, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla.Na taj način nam je omogućeno da informišemo kupce na koji način je sok proizveden, kojeg je kvaliteta i koliko je uloženo znanja i rada. Naša prva “čuvakuća” započinje sa ovim sokom, a konkurisaćemo i sa drugim organskim sokovima koji su u projektu dm inkubatora, najavila je Dolovac.

Matični sokovi su namenjeni svim uzrastima i svima onima koji su posvećeni i zdravoj ishrani. Zbog specifičnog tehnološkoh postupka (nefiltriranja), zadržavaju se osnovna svojstva organskog voća od kojeg je matični sok sačinjen. Kako istuču u gazdinstvu za proizvodnji koriste isključivo organsko voće prve klase.

Podeli na:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin