Металне конструкције за много функција - Стварано у Србији

Металне конструкције за много функција

среда, 28.10.2020.

Компанија „Амига“ из Краљева најсавременијим производним методама израђује вишенаменске стубове који своју примену имају у јавном осветљењу, телекомуникацијама, саобраћају, спорту, показујући тако да се у Србији стварају конструкције које поред сложеног пројектовања захтевају и беспрекорну фабричку израду, и то захваљујући домаћим људским и материјалним ресурсима, што се савршено уклопило у захтеве за добијање жига „Чуваркућа“. Од сада пред купцима са жигом „Чуваркућа“ три производа: КРС челични конусни округли стубови, ВРС челични конусни полигонални стубови и ЦРС челични цевни сегментни стубови

„Имајући у виду традицију фирме ‘Амига’ и квалитет производа у континуитету, одлучили смо да учествујемо у пројекту Привредне коморе Србије за добијање жига ‘Чуваркућа’ као потврде квалитета производа домаћег порекла. Мишљења смо да је акција веома важна за домаће произвођаче и да подстиче фирме да домаћи производи заузму значајне позиције на нашем тржишту и самим тим буду препознати од стране крајњег купца“, каже Мирослав Тлачинац, директор компаније „Амига“ из Краљева, велике производне компаније чија три производа од сада пред купце долазе са жигом „Чуваркућа“: то су КРС челични конусни округли стубови, ВРС челични конусни полигонални стубови и ЦРС челични цевни сегментни стубови.
Реч је о производима који се користе у јавном осветљењу путева, улица, тргова (КРС и ЦРС стубови) и за рефлекторско осветљење стадиона, мреже, далеководе и мобилну телефонију (ВРС стубови).
У „Амиги“ истичу да су њихове „Чуваркуће“ израђене најсавременијим поступцима, од лима и цевних профила, савијањем специјалним алатима на великим пресама, уздужним заваривањем плазма невидљивим варом из једног комада или ЦО2 поступком, дужине до 16 метара, или чак до 65 метара када је реч о ВРС стубовима чији се сегменти састављају поступком навлачења, односно, према жељи купаца када се ради о ЦРС стубовима, заштићени топлим цинковањем или фарбањем у зависности од захтева купца.
Директор Тлачинац истиче очекивања да ће се овом акцијом даље покренути и државни пројекат за заштиту домаћих произвођача на нашем тржишту. „Овде посебно указујем на ситуације када су питању инвестиције у јавном сектору за путну инфраструктуру, електроенергетске и телекомуникационе мреже.
Посебно истичемо да би тај пројекат био од животног значаја за опстанак домаћих произвођача у условима пандемије корона вируса када су све активности у погледу инвестиција и нових послова у великој мери смањене“, наводи директор „Амиге“ из Краљева.
“Амига” је приватна породична фирма, основана 1990. године, која данас запошљава око 210 радника и располаже са око 20.000м² производног простора на површини од око 6 хектара у Краљеву. Поред стубова за јавно осветљење и мобилну телефонију, мреже и далеководе, са производних линија ова фабрике силазе још и трамвајски, тролејбуски и железнички стубови путне сигнализације, специфичне челично-решеткасте конструкције великих распона и посебних захтева као што су спортске хале, стадиони, фабричке и производне хале, хладњаче, цементаре, термоелектране и други објекти. Директор Тлачнинац истиче и изградњу великог броја објеката по систему кључ у руке као што су базне станице мобилне телефоније, мреже, далеководи, трафо-станице, жичаре, гондоле и инсталације вештачког снега.
У “Амиги” поседујемо све европске стандарде као што су ИСО 9001:2008, ИСО 14001:2004, ИСО 3834-3, ОХСАС 18001:2007, ЦЕ знак у складу са стандардима ЕН групе, сертификат ГОСТ-Р за руско тржисте, затим СРПС ИСО ЕН 1461 и ЕН ИСО 14 713, сертификат за енергетску ефикасност, као и ИСО 26000.
Ови стандарди гарантују квалитет наших производа у дужем периоду, са поносом наводе у компанији. До сада су успели да конструкције направљене у Краљеву пласирају на тржишта бројних европских, афричких и азијских земаља, попут Грчке, Холандије, Данске, Финске, Норвешке, Уганде, Анголе, Габона, Нигерије, Русије, Казахстана, Азербејџана, Албаније, Румуније и др.
„Наше значајне референце у области производње и изградње јесу: покривање фудбалског стадиона у Габону, реконструкција и изградња објеката за потребе ФИАТ-а у Србији и изградња великог броја електроенергетских објеката за потребе ЕМС-а и ЕПС-а као што су прва фаза ТС 400/110 кВ Београд 20 у Миријеву, затим ТС 110/35 кВ Нересница, ТС 400/110кВ Врање ИВ, затим изградња Кинеског културног центра, гараже на Обилићевом венцу и велики број производних објеката. Од спортских објеката, издвајамо спортску халу Краљево и осветљење великог броја стадиона ФК „Јагодина“ , ФК „Борац“ , ФК „Чукарички“ , ФК „Слобода“ , Куће фудбала у Старој Пазови, ФК “Приштина”, ФК “Радник “Бјељина , ФК “Вележ” из Мостара у БиХ. Изградили смо жичаре Дубока1, Дубока 2 и Крст на Копаонику, гондолу на Старој планини, неколико жичара у Црној Гори и сада приводимо крају као члан конзорцијума и гондолу на Златибору“, наводи директор српске компаније.
У „Амиги“ истичу велико искуство у континуираној производњи као своју велику предност али истовремено додају да се према развојном програму компаније, много улаже у усавршавање из свих области производње, како у погледу квалитета и стандарда , тако и у погледу дизајна и примене нових технологија. „Данас смо водећи регионални произвођач стубова за осветљење које карактерише ненаметљив дизајн равних линија и глатких површина које се савршено уклапају са новијом генерацијом светиљки и самим тим постају важан детаљ урбаних средина“, кажу у компанији.
Специфичност краљевачких производа је заваривање невидљивим плазма варом, чиме се постиже висок степен завршне обраде и испуњавају се одговарајући естетски захтеви најразноврснијих пројеката урбаног уређења простора. Такође, као своју предност виде и фактор универзалности јер се на стубове „Амиге“ може уградити разноврсна опрема, па се тако поред основне намене јавног осветљења могу поставити и камере за видео надзор, опрема за емитовање wи-фи сигнала, разне врсте метеоролошких сензора, озвучења, или безбедносна опрема.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin