Чуваркућа карта за лигу најбољих: Компаније Есенса три године део пројекта „Стварано у Србији“ - Стварано у Србији

Чуваркућа карта за лигу најбољих: Компаније Есенса три године део пројекта „Стварано у Србији“

уторак, 23.01.2024.

Домаћа компанија Есенса са својих шест сирупа за третирање кашља и искашљавање из колекције Пулминт већ је трећу годину у пројекту Привредне коморе Србије “Стврано у Србији”, а ови производи носе жиг „Чуваркућа“ као потврду квалитета и домаћег порекла.

„Нама је од изузетног значаја да као домаћа компанија учествујемо у пројекту Привредне коморе Србије и да смо се истакли у утакмици са најбољима у Србији за жиг ’Чуваркућа’. Овај знак представља гарант потрошачима да је више од 80 одсто вредности производа створено у Србији, што помаже потрошачима да при куповини буду сигурни да купују домаће производе и самим тим подрже домаћу привреду“, истиче Војин Николић, руководилац маркетинга и координатор за развој у Есенси.

Жиг, по његовим речима, представља додатну вредност и доказ квалитета, али и предност у односу на конкуренцију. Такође, само подизање свести о важности домаће производње иде у корист свим домаћим произвођачима, јер капитал остаје у земљи.

– Са ’Чуваркућом’ производи су добили још једну додату вредност испред иностране конкуренције на основу препознатљивост како у Србији, тако и у региону и веома смо поносни што имамо производе из Пулминт колекције сирупа који носи ово обележје, рекао је Николић.

Очекује се да ће други производи бити “Чуваркуће”

У компанији Есенса уверени су у квалитет сопствене производње и радо прихватају да производе изложе експертској анализи, а очекују да ће још неки препарати из њиховог асортимана понети жиг „Чуваркућа“.

Рецепт за успех спој традиције и технолошких достигнућа

Компанија броји скоро 200 запослених, са палетом од преко 200 производа из категорије дијететских суплемената, медицинских средстава и козметичких производа, за скоро сва терапеутска подручја.

Спој традиције и технолошких достигнућа, као и константна брига за очување здравља целе породице, резултирали су оригиналним формулацијама заснованих на сировинама доказане ефикасности, испитаног и претежно домаћег порекла међу којима су и Марисол раствори за нос, такође добитник престижне награде „Најбоље из Србије“, Пропоминт спреј за грло и Бурра козметика.

„Квалитет наших производа препознат је од стране великог броја потрошача како у Србији тако и широм света, имајући у виду да се Есенсини производи извозе у 30 земаља како у ЕУ тако и на тржиштима широм света, међу којима су и Азербејџан, Малезија, Хонг Конг“, наглашава Николић.

„Сваке године унапређујемо процесе рада, ширимо тимове и у складу са тим градимо нова радна места, пружајући шансе искусним кадровима, као и младим људима. Учествовањем у програму подстицања запошљавања младих ’Моја прва плата’ желимо да пружимо могућност младима без радног искуства да стекну потребна знања и постану део културе која гради свој успех кроз заједнички напор“, поручују из компаније.

Инвестиције у проширење производње и лабораторије

У Есенси се константно ради на проширењу производње. Велики део производног погона адаптира се са циљем добијања дозволе за повећање капацитета производње медицинских средстава, а поред тога улажу и у микробиолошке лабораторије.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin