Српске Чуваркуће на Етно сајму нуде здраве џемове, сиреве… - Стварано у Србији

Српске Чуваркуће на Етно сајму нуде здраве џемове, сиреве…

петак, 10.12.2021.

Више од 700 пољопривредно-прехрамбених производа добило је у протеклих годину и по дана престижну ознаку домаћег порекла и врхунског квалитета Чуваркућа, која се додељује у оквиру пројекта „Стварaно у Србији“.

У организацији Привредне коморе Србије, на 15. Сајму етно хране и пића у Београду, представили су се мали произвођачи добитници жига Чуваркућа, чији производи задовољавају најстроже прописе. Посетиоци су на штанду ПКС „Чуваркућа“ имали прилику да се увере у квалитет домаћих намирница, млека, сирева, јогурта и павлаке, меда, пива и ракије, сокова и џемова, колача, и осталих производа направљених искључиво од сировина из наше земље.

Александар Богуновић, секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију ПКС, позвао је све произвођаче чији су производи направљени у Србији од домаћих сировина, да аплицирају за жиг Чуваркућа путем сајта ПКС.

„Обзиром да је Србија земља здраве хране, а производимо је више од својих потреба, ПКС ће у наредном периоду промовисати Чуваркуће у иностранству како би се производи створени у нашој земљи позиционирали на међународним тржиштима“, рекао је Богуновић.

Ненад Будимовић, секретар Удружења за сточарство и прераду сточарских производа ПКС, изјавио је да поред сировине која мора да буде домаћег порекла, цео процес производње, такође, мора да буде у Србији.

„Чуваркућа даје додатни ветар у леђа малим произвођачима да буду видљивији на тржишту“, поручио је Будимовић и навео да 75 одсто вредности која се утроши за један производ, попут производње сировина, плата, пореза, остаје у Србији чиме се јача домаћа економија.

На штанду ПКС “Чуваркућа“ представиле су се компаније “Библи“, „Цмана – Крњево, огранак Медино“, „Доловац Органик и традиција“,“Савићевић ракија“,“Hoff“, „Подрум Лукић“, „Српска кућа пива“, „Планинско благо“, „Сил 3“ и „Hipberry and Honey immuniser“.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin