Фарманова - више од три деценије успешног рада, квалитета и присуства на тржишту потврда пројекта Стварано у Србији - Стварано у Србији

Фарманова – више од три деценије успешног рада, квалитета и присуства на тржишту потврда пројекта Стварано у Србији

уторак, 23.01.2024.

Име компаније Фарманова (Pharmanova) синоним је за 32 године истрајног рада, квалитета производа и континуираног присуства на тржишту. Фарманова је једна од првих приватних компанија у фармацеутском сектору у Србији, али и пионир у развоју и производњи додатака исхрани. Компанија је део пројекта Привредне коморе Србије „Стварано у Србији“ који промовише домаће производе, едукујући потрошаче о важности њихове куповине. Жиг Чуваркућа који носи Фармановин „Аликсир 400 Протект“ (Alixir 400 Protect) права је потврда истакнутог квалитета и домаћег порекла овог производа.

„Као компанија активни смо у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Македонији, али се наши производи могу наћи и на многим другим тржиштима. У асортиману сваке апотеке у Србији су Фармановини препарати – додаци исхрани, лекови, медицинска средства и козметика, и ово сматрамо тековином лојалне сарадње са апотекарским сектором и поверењем које су колеге изградиле са нама као пословним партнером. Кључ је квалитет и ефикасност производа, тако да је наш фокус да развијемо, произведемо и комуницирамо производе који људима помажу у очувању здравља“, истиче Александра Мирић, директорка компаније.

Фармановина фабрика се налази у Обреновцу, изграђена је и опремљена у складу са савременим захтевима добре производне праксе, у складу са нашом жељом да будемо препознати и признати у ширем окружењу као поуздано место производње. Техничке могућности нам дају предуслове да можемо да се појавимо као произвођач и на тржишту лекова, што смо потврдили сопственим развојем и регистрацијом лека „Аварикон капсуле“ (Avaricon capsule), као и развојем и нотификацијом медицинског средства „Авариком хемор крем“ (Avaricon hemor krem), које је носилац европске нотификације, објашњава Мирић.

Подсећа да су, када су развијали производ у класи додатака исхрани „Аликсир 400 Протект“ који носи жиг Чуваркућа, кренули од почетка – развијајући поступак производње сировине и самог производа на оригиналан начин, спроводећи сложене поступке контроле квалитета, обезбеђујући патентну заштиту производа као доказ његове јединствености и иновације на тржишту.

„Аликсир 400 Протект садржи стандардизовану дозу полифенола који су познате супстанце протективног дејства, и који су предмет великог интересовања савремене науке, па наша истраживања представљају доста занимљиво постигнуће у овом пољу. Следећи кораци развоја производа су били претклиничка и клиничка истраживања којима смо доказали безбедност и ефикасност производа у заштити људског здравља и који су предмет текућих поступака патентне заштите – употреба код метаболичког синдрома, опоравка код оксидативног стреса и утицај на специфичне анемије“, истиче Мирић.

Учешћем у активностима Привредне коморе Србије везаним за пројекат Стварано у Србији и жиг Чуваркућа желимо да допринесемо промоцији српских произвођача и изузетних производа, и подизању вере у могућности домаће памети и привреде.

Чуваркућа је симболичан назив који се, осим за производ, може применити и на компанију – наш колектив чини 150 запослених који својим радом и знањем годинама граде и чувају Фарманову, и стварају производе који помажу у очувања здравља сваке куће у Србији, наглашава директорка компаније.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin