Čuvarkuća na proizvodima Esense - Stvarano u Srbiji

Čuvarkuća na proizvodima Esense

petak, 18.09.2020.

Na dijetetske suplemente „Pulmit“ kompanije Esensa danas su postavljene prve oznake „Čuvarkuća” kao dokaz jedinstvene formulacije proizvoda, čiji je razvoj utemeljen na domaćem znanju i iskustvu, od domaćih resursa, tehnologija i sirovina.

Proizvodi Esense koji imaju pravo na žig „Čuvarkuća“ su „Altal“, „Api Pulmint“, „Primal“, „Pulmint“, „Pulmint Tusik“ i „Timal“ kao dodaci ishrani na biljnoj bazi, a oznake su danas postavili direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović i Aleksandar Cvijović iz kompanije Esensa.

„Zadovoljstvo mi je da smo danas, akcijom ‘Stvarano u Srbiji’ i označavanjem proizvoda žigom ‘Čuvarkuća’ uključili i kompaniju ‘Esensa’, što predstavlja jedan iskorak i signal da postoje proizvodi, i u ovako zahtevnom sektoru proizvodnje, koji mogu da ponesu žig ‘Čuvarkuća’. Cilj označavanja proizvoda je približavanje potrošačima kako bi lakše mogli da prepoznaju proizvode stvorene od domaćih sirovina i resursa, čime je efekat prodaje takvih proizvoda, ustvari, pozitivan efekat na ukupnu ekonomiju“, istakao je Vesović i dodao da je „Esensa“ stekla pravo na korišćenje kolektivnog žiga „Čuvarkuća“, za proizvode, na bazi biljnih ekstrakata, koje je stručna tehnička komisija vrednovala visokim ocenama. On je dodao da se u narednom periodu očekuju nove „Čuvarkuće“ u oblasti dodataka ishrani, ali i u oblasti kozmetičkih proizvoda, s obzirom na to da su i druge, vrlo uspešne firme već kandidovale svoje proizvode.
Aleksandar Cvijović iz kompanije „Esensa“ pozdravio je inicijativu Privredne komore Srbije i rekao da je žig „Čuvarkuća“ jako koristan alat jer kupcima u svakodnevnoj kupovini omogućava da prepoznaju i kupuju domaće proizvode. „Kada neko vidi žig ‘Čuvarkuća’ znaće da je taj proizvod prepoznat na tržištu kao rezultat domaćeg rada, materijala i pameti, što je potvrdila i komisija u okviru Privredne komore Srbije“, rekao je Cvijović i dodao da je u planu podnošenje zahteva za dobijanje žiga i za ostale kolekcije proizvoda te firme.
Kompanija Esensa dobila je pravo korišćenja žiga „ Čuvarkuća“ za šest proizvoda kategorisanih kao dodaci ishrani u skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda. Prilikom vrednovanja i analize prijavljenih proizvoda, jedan od važnih kriterijuma je poštovanje standarda kvaliteta.

Podeli na:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin