Чуваркућа на производима Есенсe - Стварано у Србији

Чуваркућа на производима Есенсe

петак, 18.09.2020.

На дијететске суплементе „Пулмит“ компаније Есенса данас су постављене прве ознаке „Чуваркућа” као доказ јединствене формулације производа, чији је развој утемељен на домаћем знању и искуству, од домаћих ресурса, технологија и сировина.

Производи Есенсе који имају право на жиг „Чуваркућа“ су „Алтал“, „Апи Пулминт“, „Примал“, „Пулминт“, „Пулминт Тусик“ и „Тимал“ као додаци исхрани на биљној бази, а ознаке су данас поставили директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије Михаило Весовић и Александар Цвијовић из компаније Есенса.

„Задовољство ми је да смо данас, акцијом ‘Стварано у Србији’ и означавањем производа жигом ‘Чуваркућа’ укључили и компанију ‘Есенса’, што представља један искорак и сигнал да постоје производи, и у овако захтевном сектору производње, који могу да понесу жиг ‘Чуваркућа’. Циљ означавања производа је приближавање потрошачима како би лакше могли да препознају производе створене од домаћих сировина и ресурса, чиме је ефекат продаје таквих производа, уствари, позитиван ефекат на укупну економију“, истакао је Весовић и додао да је „Есенса“ стекла право на коришћење колективног жига „Чуваркућа“, за производе, на бази биљних екстраката, које је стручна техничка комисија вредновала високим оценама. Он је додао да се у наредном периоду очекују нове „Чуваркуће“ у области додатака исхрани, али и у области козметичких производа, с обзиром на то да су и друге, врло успешне фирме већ кандидовале своје производе.
Александар Цвијовић из компаније „Есенса“ поздравио је иницијативу Привредне коморе Србије и рекао да је жиг „Чуваркућа“ јако користан алат јер купцима у свакодневној куповини омогућава да препознају и купују домаће производе. „Када неко види жиг ‘Чуваркућа’ знаће да је тај производ препознат на тржишту као резултат домаћег рада, материјала и памети, што је потврдила и комисија у оквиру Привредне коморе Србије“, рекао је Цвијовић и додао да је у плану подношење захтева за добијање жига и за остале колекције производа те фирме.
Компанија Есенса добила је право коришћења жига „ Чуваркућа“ за шест производа категорисаних као додаци исхрани у складу са Правилником о здравственој исправности дијететских производа. Приликом вредновања и анализе пријављених производа, један од важних критеријума је поштовање стандарда квалитета.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin