Зелена челичана, створено у Србији - Стварано у Србији

Зелена челичана, створено у Србији

понедељак, 05.04.2021.

ПРОИЗВОДИ јединог домаћег произвођача бетонског челика Metalfer Steel Mill из Сремске Митровице, уткани су у многобројне објекте у Србији и свету, а недавно су крунисани жигом „Чуваркућа“.
Жиг су добили за топло ваљани ребрасти бетонски челик у шипкама, у котуру, и топло ваљану глатку жицу, којe праве по потребама грађевинске индустрије. Употребом њихових производа made in Serbia, домаћи труд и памет улазе у темеље грађевинске индустрије у земљи и свету.

Очекују да „Чуваркућа“ допринесе препознатљивости њихових производа код нових купаца и даљем развоју пословања. Упркос пандемији, прошлу годину су завршили инвестицијом која је увећала производни капацитет са 150.000 на 500.000 тона готових производа.
– До прошле године наш пласман био је 60 одсто потреба тржишта док је остатак покриван из увоза – истиче Бојан Зечевић, директор за развој и нове технологије. – Надамо се да ћемо са овом инвестицијом повећати учешће. Поносни смо што учествујемо у пројекту „Стварано у Србији“ који је много више од саме подршке појединачним произвођачима јер доприноси развоју домаће привреде и стварању бољег места за живот и рад.
Емисија гасова из њихове топионице, каже, мања је од 2,5 ppm (молекула на милион честица ваздуха), док је, на пример, у болницама дозвољено 5 ppm. Наглашава да је мисија компаније да постану прва 100 одсто зелена и рециклажна челичана на свету.
– Тежимо и да електричну енергију коју користимо за покретање наших производних погона добијемо из рециклаже комуналног отпада и обновљивих извора – рекао је Зечевић.
Почели су у Лондону 1993. као трочлана трговачка фирма која се бавила куповином челика у бившем Совјетском Савезу и продајом у југоисточну Азију.

Одолевају изазовима
РЕДОВНО информишемо запослене о мерама за сузбијање пандемије и понашамо се у складу са препорукама струке. Приоритет нам је безбедност и здравље наших запослених, поручио је Дарио Мартић, руководилац службе за безбедност и здравље на раду.

Запослени
КОМПАНИЈА у Србији броји 600 запослених. У склопу ње се налазе топионица, две ваљаонице, рудници и каменоломи. Извозе у Босну и Херцеговину, Црну Гору, Македонију и Мађарску. Њихови производи део су мостова код Бешкe, Чортановаца, ДТД код Новог Сада, ауто-путева, тржних центара, станице Прокоп…

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin