Производи компаније „Еко степ пелет“ добили Чуваркућу - Буков пелет из Петровца на Млави греје домове од Словеније до Грчке - Стварано у Србији

Производи компаније „Еко степ пелет“ добили Чуваркућу – Буков пелет из Петровца на Млави греје домове од Словеније до Грчке

понедељак, 02.08.2021.

Великој породици компанија које стварају у Србији успешно се придружила и фабрика „Еко степ пелет“ из Петровца на Млави чији пелет од буковог дрвета је добио престижну ознаку квалитета и домаћег порекла Чуваркућа.

Фабрика за производњу пелета се од 2017. године позиционирала на регионалном тржишту, производећи пелет за грејање од букве, за чију набавку компанија има десетогодишњи уговор са „Србијашумама“.

„Наша привилегија су сировине, којима Србија обилује, па смо самим тим у могућности да креирамо квалитетне производе 100 одсто домаћег порекла. Производња висококвалитетних домаћих производа поспешује продају, трговину, сигурну наплату пореза, нестанак сиве зоне пословања, сигурна радна места. То једну економију чини сигурном и обезбеђује јој раст и развој“, поручује директорка компаније Светлана Божиновић.

Предност коју нуди буков пелет је та што је у питању висококалорично биолошко гориво које поседује велику енергетску вредност од око 18 000 МЈ/т. Поређења ради, то је приближни еквивалент 500 литара лож уља, 600 кубних метара природног гаса или 5000 кWh електричне енергије.

Око 40 одсто производње пелета, који је у паковањима од 15 килограма и „џамбо“ од 1.030 килограма, извозе у Босну и Херцеговину, Словенију, Италију, Грчку, Бугарску…

„Данас, у времену свуда доступних информација, купци цене квалитет и пожртвованост домаћих произвођача да направе производ који ће задовољити високе критеријуме тржишта у Србији. То нам даје енергију да наставимо да се боримо да домаћи производи имају свог купца било када и било где. Купујући производе домаће производње дајемо позитиван сигнал за даљи развој предузетништва и економије“, каже Светлана.

Србија је, према њеним речима, земља великих могућности, прелепе природе и великих предузетничких потенцијала:

„Имамо сировине, способну радну снагу пуну елана и жеље за напредовањем и то нам даје велику предност над  страним произвођачима. Можемо и желимо да утичемо на развој и раст домаћег тржишта“.

 

 

 

 

 

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin