Крњевац мед – домаћи мед са жигом “Чуваркућа” - Стварано у Србији

Крњевац мед – домаћи мед са жигом “Чуваркућа”

уторак, 23.01.2024.

Производи компаније Медино поносни су носиоци жига „Чуваркућа“ већ три године заредом и део пројекта Привредне коморе Србије „Стварано у Србији“. На полицама скоро свих трговинских ланаца у нашој земљи изложено је 14 Крњевац производа са жигом „Чуваркућа“. Овај жиг  посебно је допринео већој видљивости Крњевац производа на тржишту, као и креирању поверења потрошача, који сада са великом сигурношћу, могу да купе производе домаћег порекла. 

Крњевац мед је 100 одсто  природан домаћи производ, произведен и пакован у Србији од домаћих сировина. Главна карактеристика по којој се ови производи издвајају на тржишту јесте квалитет и испавност меда. Сваки килограм Крњевац меда пролази кроз јако ригорозне двоструке анализе. Мед се анализира првенствено у интерној савременој лабораторији, а потом и у реномираним светски познатим лабораторијама које контролишу храну.

„Веома смо поносни на дугогодишњу сарадњу са Привредном комором Србије која је са великим успехом  спровела пројекат „Стварано у Србији“ и која је кроз своје маркетиншке активности и жиг „Чуваркућа“ вратила вредност домаћим производима и нагласила купцима на које производе треба да обрате посебну пажњу када желе да купе квалитетне домаће производе. Верујемо да ће овај пројекат, у наредним годинама, окупити још већи број домаћих произвођача и тиме унапредити домаћу привреду и повећати грађанима свест о значају куповине домаћих производа и пружити им разноврстан избор при куповини  производа високог квалитета“, изјавио је Иван Грујић из компаније Медино.

Годинама уназад сусрећемо се са проблемом фалисификованог меда на домаћем тржишту и наша мисија је подизање свести код потрошача на који начин могу са сигурношћу да препознају и купе мед који је високог квалитета без икаквих додатака. Квалитет и исправност меда једино је могуће утврдити детаљним анализама у лабораторији. Ни на један други начин не може се са сигуношћу утврдити да ли је мед исправан. Награде које освајамо на светском нивоу посебан су доказ квалитета наших производа.

Последња у низу добијених награда је златна медаља за квалитет багремовог меда добијена на сајму „London International Honey Awards 2022“. Претходно, наша компанија је добила награду Привредне коморе Србије за пословног лидера у 2020.години, истиче Сандра Станковић, технолог контроле квалитета компаније Медино.

Извоз на 30 тржишта

Компанија Медино из Крњева, послује на тржишту Србије већ две деценије и бави се откупом, прерадом, паковањем и дистрибуцијом високо квалитетног меда и других пчелињих производа. Сарадња са више од 6.000 пчелара из целе земље омогућава прикупљање најквалитетнијег меда из наше земље. Управо због тога Медино је годинама уназад највећи извозник меда из Србије. Највећи део пословања чак 90 процената усмерен је на извоз меда у преко 30 земаља широм света.

Мед се извози у Јапан, Немачку, Италију, Шпанију, Француску, Норвешку, Аустрију, Швајцарску, Белгију, Холандију, Мађарску, САД, УАЕ, Катар, Канаду, Аустралију, Црну Гору, Словачку, Чешку, Босну и Херцеговину, Северну Македонију, Хрватску и Словенију. Наш удео у укупном извозу меда из Србије је већи од 50% сваке године. Фирма поседује најтрожије сертификате квалитета као што су IFS, EcoCert i HACCP.

И органски мед биће међу “Чуваркућама”

Од прошле године компанија Медино у своју понуду уврстила је и органски мед. Три врсте органског меда: багремов, ливадски и липов мед потрошачи могу пронаћи на полицама већих трговинских ланаца у земљи. Компанија Медино планира да органске производе такође пријави за добијање овог престижног жига и тиме унапреди понуду домаћих органских производа под овим жигом.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin