Хлебови који спајају традицију и будућност - Стварано у Србији

Хлебови који спајају традицију и будућност

среда, 01.03.2023.

Компанија „Дон Дон“ и бренд „Твојих 5 минута“ део пројекта Привредне коморе Србије „Стварано у Србији“ Чуваркућа спој традиционалних рецептура и савремених трендова у исхрани.

У погонима компаније „Дон Дон дневно се произведе преко 300 000 свежих векни хлеба, смрзнути програм је један је од најпознатијих на Балкану, а већ трећу годину заредом на производима добро познатог бренда ове фирме „Твојих 5 минута“ налази се жиг „Чуваркућа“ који потврђује врхунски квалитет и домаће порекло.  

„Улажемо у нове погоне и најсавременију опрему, како бисмо ишли у корак са европским и светским произвођачима. Комбинујемо традицију и будућност. Чувамо старе рецептуре и традиционалне вредности, али укључујемо и савремене трендове у исхрани. Водећи рачуна о жељама наших купаца, имамо и широк асортиман пакованих производа, резаних хлебова, тостова и пецива“, додаје Брцански.  Како истиче, планови компаније за 2023. годину јесу да прошире сарадњу са партнерима, на домаћем и иностраном тржишту, што ће омогућити и отварање нових радних места и ширење производног асортимана.

„Дон Дон“ међу првим носицима жига  „Чуваркућа“

Пројекат Привредне коморе Србије „Стварано у Србији“ и жиг „Чуваркућа“ имају циљ да подрже домаће производе и произвођаче и унапреде свест потрошача о значају куповине домаћих производа, створених у Србији нашим знањем и ресурсима. „Дон Дон“ је међу првим носицима права на колективни жиг „Чуваркућа“ што за компанију представља потврду да има врхунске производе који су раме уз раме са иностраном конкуренцијом.

Компанија која је у Србији већ 15 година 

„Дон Дон“ послује у Србији од 2008. године од када сталним улагањима шири своје пословање на европско тржиште. „Дон Дон“ своје производе, осим што пласира у Србији, извози и у ЕX YУ земље, затим у Румунију, Мађарску, Аустрију, Чешку, Немачку и Пољску. Производни погони компаније „Дон Дон“ позиционирани су широм Србије: од Суботице, Новог Сада и Панчева, Зрењанина, до Крагујевца и Зајечара.

Заједно са производњом
у Словенији, где у саставу „Дон Дона“ послује и највећа словеначка пекара Гросупље, пекара у Крању и у Црној Гори у Даниловграду, компанија данас има више од 2000 запослених.
„Поседујемо најсавременије производне погоне, а сам процес производње је потпуно аутоматизован. Своје пословање базирамо на испуњењу високих еколошких и технолошких критеријума, као и стандардима квалитета, тако да нам је добијање жига „Чуваркућа“
потврда да се наше стратешко улагање исплатило и препознало у пословном окружењу“, каже Брцански.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin