Домаћи стручњаци чувају биосигурност - Стварано у Србији

Домаћи стручњаци чувају биосигурност

уторак, 23.01.2024.

Ветеринарски завод Суботица, више од 100 година, активно учествује и доприноси очувању здравља животиња, како на територији Србије тако и у региону, потврђујући своју посвеćеност и амбицију да буде иновативна, ефикасна и одржива компанија, која има дубоку одлучност да прихвати изазове 21. века.

Генерални директор Ветеринарског завода Суботица Драгољуб Милинковић истиче да је ова компанија  једини произвођач вакцина за животиње у земљи, али и у земљама Отвореног Балкана. “То сматрамо као своју стратешку предност, али и као предност наше државе што имамо једну овакву врсту производње и технологије која може да се користи ради превентивне заштите животиња и сточног фонда”, каже Милинковић и додаје да жиг “Чуваркућа” додатно доприноси препознатљивости и бољем позиционирању  компаније на тржиштима региона али и при освајању далеких тржишта Африке и Блиског Истока. Са поносом наглашава да су за успешно пословање компаније заслужни високошколовани млади људи који желе да остану и наставе традицију успешног пословања компаније која постоји више од века.

‘’Наша компанија почива на уверењу да запослени представљају темељ пословног успеха целог система. Стога непрекидно улажемо у развој потенцијала запослених, као нашег највреднијег ресурса, подржавајући их да кроз испуњавање личних амбиција остваре још боље пословне резултате. Данас, имамо више од 80 квалификованих запослених у Ветеринарском заводу. Инвестирањем у њихово знање, вештине, стручност и мотивацију, ми инвестирамо у будућност наше компаније”, каже Милинковић и додаје да је у будућности у плану изградња Центра за развој и истраживање, као и Центра за едукацију. “Жеља нам је да својим програмима привучемо младе да остану и раде у својој земљи”, каже Милинковић.

Данас,након 100 година дуге традиције, Ветеринарски Завод Суботица  као члан Лабиана групе из Шпаније користећи стечена знања у једновековној традицији, омогућава убрзани развој у области производње вакцина за животиње.

“До краја године планирано је пуштање у рад нове контролне лабораторије – инвестиције вредне 2 милиона евра, која ће својим будућим капацитетима и опремљеношћу бити у могућности да задовољи све наше будуће потребе у поступцима контроле и развоја вакцина али и да се активно укључи у друга дијагностичка испитивања на присуство микроорганизама значајних за здравље животиња и људи”, истиче Милинковић И додаје да ће то отворити врата новим тржиштима, знању и инвестицијама.

Игор Поповић, директор Сектора Удружења привреде Привредне коморе Србије (ПКС) истакао је да Привредна комора Србије снажна подршка компанијама да унапреде пословање, превазиђу изазове и повежу се са што више пословних партнера у иностранству и прошире извозну понуду. “Посебан фокус наших активности је интернационализацији пословања и помоћ извозним компанијама у проналаску партнера, купаца и инвеститора у иностранству”, рекао је Поповић.

Биосигурност све већи приоритет у свету

Ненад Будимовић, секретар Удружења за сточарство Привредне коморе Србије истиче да биосигурност данас све више добија на значају. “Сведоци смо појаве различитих заразних болести које нису специфичне за регион и свет. Утолико је већи значај овакве једне компаније на нашем тржишту”, рекао је Будимовић.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin