Чуваркуће спој вишевековне традиције и савремене технологије - Стварано у Србији

Чуваркуће спој вишевековне традиције и савремене технологије

четвртак, 13.05.2021.

Квалитет, традиција и иновативност кључне су речи којима могу да се опишу производи породичне компаније „Библи“ однедавно добитници колективног жига “Чуваркућа” у оквиру пројекта Привредне коморе Србије „Стварано у Србији“. У компанији најављују нова улагања у проширење погона и набавку машина и опреме, али и развој нових производа са којима ће, након пласмана на тржиште, конкурисати за добијање жига “Чуваркућа”.

„Наших осам производа – различите врсте чварака и домаћа свињска маст за сада су добили жиг који је потврда успешног рада и жеље да потрошачима обезбедимо квалитетне производе створене по традиционалној вишевековној рецептури, најкавлитетнијим домаћим сировинама и уз примену савремене технологије“, истиче Грегор Губеринић, власник и директор компаније “Библи“.

Стварање успешног бренда, по његовим речима, веома је захтеван посао. Није довољно само имати по светским стандардима квалитетан производ, већ и нешто посебно што га издваја од других. У основи пословне филозофије компаније „Библи“ су три стуба од којих, како истичу, никада не одустају, а то је квалитет, традиција и иновативност.

„Посебно нам је драго да је Привредна комора Србије препознала нашу компанију и наше домаће чварке и свињску маст као квалитетне домаће производе, јер то су истински традиционални по којима је Србија вековима позната. Огромна је част бити у друштву највећих и најзначајнијих српских компанија чији су производи добили жиг “Чуваркућа”. Сигурни смо да ће овај жиг као потврда квалитета и домаћег порекла допринети већој видљивости наших производа“, рекао је Губеринић.

Директор компаније „Библи“ уверен је да ће пројекат „Стварано у Србији“ додатно едуковати потрошаче о важности куповине српских производа, као и о њиховом високом квалитету и домаћем пореклу.

Пројекат “Стварано у Србији” и жиг “Чуваркућа” је феноменална акција и подршка нама домаћим произвођачима. На посебан и аутентичан начин промовишу се домаћи производи и брендови. Такође, овај жиг ће допринети и томе да потрошачи у Србији при куповини производа буду сигурни да купују нешто из Србије и да тиме унапређују и чувају домаћу привреду, себе и своју породицу. Уверен сам да ће пројекат “Стварано у Србији” допринети повећању продаје наших производа и да ће у годинама пред нама бити велика подршка српским компанијама у даљем раду, нагласио је Губеринић.

Компанија Библи постоји дуже од дванаест година, а производњом чварака и свињске масти бави се од 2014. године. Поседује дозволу за извоз у ЕУ и осим продаје на домаћем тржишту своје производе извози у Бугарску, Северну Македонију, Босну и Херцеговину и Црну Гору.

Запошљава 40 радника, претежно локално становништво и брине о развоју села и околних младеновачких општина. Објекат у Пружатовцу, у околини Младеновца на обронцима планине Космај, изграђен је по највишим савременим хигијенским стандардима и обезбеђује одличне услове за производњу и прераду меса. Пословање се заснива на HACCP принципима и поштовању међународних стандарда ISO 9001 i IFS.

“Библи” је добитник многобројних признања у земљи и иностранству међу којима су Superior Taste Award (награда за Супериорни укус у рангу „Мишелинове звездице“), Велика златна медаља за квалитет Новосадског сајма, Пехар за врхунски квалитет и друге.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin