„Vučija rakija“ među Čuvarkućama - Stvarano u Srbiji

„Vučija rakija“ među Čuvarkućama

četvrtak, 12.05.2022.

Među skoro 900 „Čuvarkuća“ domaćih proizvoda istaknutog kvaliteta uskoro će se naći i „Vučije rakije“ – viljamovka, kajsija, dunja i šljivovica subotičke kompanije Simeks original (Simex Original). Savet za dodelu kolektivnog žiga „Čuvrakuća“ u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) dodelio je pravo na znak za osam proizvoda ove kompanije.

„Mogućnost da voćne rakije budu ‘Čuvarkuće’ jasna je potvrda da se i ova vrsta naše proizvodnje karakteriše izuzetnim kvalitetom koji je prepoznat na domaćem i inostranom tržištu. To potkrepljuju ispunjeni svi neophodni kriterijumi počev od kvaliteta i domaćeg porekla do zahtevnih standarda zaštite životne sredine. Domaći resursi čine oko 80 procenata proizvodnje ‘Vučije rakije’, što ih je pozicioniralo da budu nosioci žiga“, objašnjava Nenad Budimović iz PKS.

„Žig ‘Čuvarkuća’ za kompaniju Simeks original i brend ‘Vučija rakija’ predstavlja prestiž i još jednu potvrdu kvaliteta, ali isto tako i veliki izazov našim tehnolozima – majstorima u proizvodnji prirodnih voćnih rakija, da stalno preispituju i unapređuju svoj rad. Ovo priznanje nam omogućava veću vidljivost na policama u maloprodajnim objektima, ali i veću odgovornost za našu kompaniju i brend da stalno radimo na unapređenju kvaliteta proizvoda i opravdamo poverenje kupaca“, ističe Violeta Radošević, direktorka marketinga.

„Vučija rakija“ se peče po tradicionalnoj recepturi u malim kazanima do 200 litara bez dodatnih aditiva i šećera destilacijom komine, smese zrelih, zdravih voćnih plodova koji su prošli kroz proces fermentacije. Čuva se i sazreva u sudovima od prohroma, odakle ide na punjenje i pakovanje. Zdravstvena ispravnost proizvoda potvrđena je primenom integrisanog sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001 i bezbednošću hrane u skladu sa standardom IFS Food. Kompanija Simeks original koja je na tržištu duže od tri decenije svoje proivode izvozi u region, na tržište EU i Kine.

Projekat „Stvarano u Srbiji“ približava se drugoj godini, najviše je „Čuvarkuća“ u prehrambenom sektoru, ali se ističu i druge industrije od tekstilne do građevinarstva, što je potvrda da Srbija u svim oblastima ima veoma kvalitetne i konkurentne proizvode.

Podeli na:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin