Вајбер заједница „Чуваркућа – Стварано у Србији” - Стварано у Србији

Вајбер заједница „Чуваркућа – Стварано у Србији”

четвртак, 26.11.2020.

Привредна комора Србије покренула је Вајбер заједницу (Viber community) „Чуваркућа – Стварано у Србији” путем које су доступне све релевантне информације о пројекту усмереном на подршку домаћим производима и произвођачима.

Представници компанија који желе да својим производима конкуришу за жиг као и сви заинтересовани, могу да се уз помоћ Вајбер заједнице, информишу о актуелностима у оквиру пројекта, условима и критеријумима неопходним за „Чуваркућу” и да добију одговоре на сва важна питања.
„Поносни смо на чињеницу да је овај пројекат од јединствене важности за нашу економију препознао широки комуникацијски потенцијал наше платформе отварањем заједнице „Чуваркућа – Стварано у Србији“ и сигурни смо да ће популарност, безбедност и лако применљива функционалност апликације Вајбер користити ПКС, српским компанијама и заинтересованој јавности да на најбољи начин промовишу и установе највише стандарде производње и пласмана наше робе на домаћем и светском тржишту,“ изјавили су представници апликације.

Стварано у Србији”, један је од кључних пројеката које ПКС реализује у сарадњи са привредом са циљем да подржи домаће производе и произвођаче и унапреди свест потрошача о значају њихове куповине. Жиг „Чуваркућа“ додељује се на три године производима који у свом саставу имају 80 одсто домаћих ресурса, са могућношћу ресертификације.

Компаније, домаће и стране које послују у Србији, произвођачи и трговци, препознале су вредност овога пројекта. За само неколико месеци, за „Чуваркућу” је конкурисало преко 600 производа од којих је 393 прошло комплетну процедуру и већ понело ову ознаку.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin