Постављене прве ознаке Чуваркућа - Стварано у Србији

Постављене прве ознаке Чуваркућа

понедељак, 31.08.2020.

Прве ознаке „Чуваркућа” постављене су данас у продавници Идеа Београђанка, како би потрошачи лакше могли да препознају производе врхунског квалитета, створене од домаћих сировина, ресурсима и радом наших људи.

Oзнаке на производима који су добили право коришћења жига „Чуваркућа“ поставили су директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије Михаило Весовић и генерална директорка компаније Меркатор-С Виолета Ковачевић.

Стварано у Србији један је од најважнијих друштвено одговорних пројеката које Привредна комора Србије спроводи у сарадњи са привредом, рекао је Весовић, јер не само да промовише поштовање домаћих производа, већ ствара везу од произвођача до купца у којем вредност остаје у Србији.
Зато је ознака „Чуваркућа” важна не само потрошачима, већ и произвођачима и трговинским ланцима, јер куповином и промоцијом оваквих производа подржавају читаву домаћу економију.
Генерална директорка компаније Меркатор-С Виолета Ковачевић захвалила је Привредној комори Србије на изузетно важној инцијативи и пројекту „Чуваркућа”, за који каже да ће допринети даљем снажном развоју и јачању српске привреде и домаћих произвођача. „Меркатор-С је трговински ланац који чак 97 одсто вредности робе купује у Србији. Једно до наших стратешких опредељења је сарадња са домаћим добављачима, са посебним фокусом на мале произвођаче”, навела је Ковачевић.
„Посебно смо поносни што су управо ‘Укуси мога краја’ добили највише чуваркућа Привредне коморе Србије као потврду врхунског квалитета и домаћег порекла”, рекла је Ковачевић. ИДЕА Београђанка је прва радња компаније Меркатор-С у којој су заједно са ПКС означени артикли који су добили знак „Чуваркућа”.
„Већ у наредних неколико дана наша кућа биће пуна ‘Чуваркућа’, јер ћемо широм Србије у свим нашим Идеа, Меркатор и Рода објектима означити све производе који су добили жиг Чуваркућа”, најавила је Ковачевић.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin