Нове Чуваркуће - више од 150 Лидлових производа - Стварано у Србији

Нове Чуваркуће – више од 150 Лидлових производа

уторак, 11.05.2021.

Део породице „Чуваркућа“ од данас је компанија Лидл Србија са више од 150 домаћих производа, добитника колективног жига Привредне коморе Србије у оквиру пројекта „Стварано у Србији“.

У Лидлу се продаје око 500 домаћих производа, од којих 150 већ има жиг „Чуваркућа“, тако да смо на добром путу да их буде још, додао је председник ПКС.

„Важно је да бирамо „Чуваркућу“, јер тако растемо као привреда, друштво и земља одакле долазе вредни произвођачи“, поручио је Чадеж.

Председник ПКС очекује да се „Чуваркуће“ нађу и на тржиштима широм света, свуда где Лидл има своје продавнице.

„Производи са жигом Чуваркућа резултат су заједничког рада са нашим партнерима – Привредном комором Србије и домаћим добављачима. Поносни смо на чињеницу да ће се од данас на полицама Лидл продавница наћи чак више од 150 производа са овим жигом, што потврђује да компанија успешно испуњава оно што смо грађанима Србије обећали када смо отворили врата првих продавница – да смо ту да останемо, да растемо и развијамо се заједно са домаћим добављачима“, рекао је Томислав Шапина, генерални директор Лидла Србија. Захвалио је ПКС која је, како је истакао, омогућила да се успешно заврши процес добијања жига „Чуваркућа“.

Из компаније најављују да ће наставити да кандидују нове производе за жиг „Чуваркућа“, као и сарађују са другим домаћим добављачима.

Компанија Лидл Србија део немачке Шварц групе (Schwarz Gruppe), своје прве продавнице у Србији отворила је у октобру 2018. године, тренутно их има 49 у 32 града и запошљава више од 2.200 радника. Лидл послује у 32 земље широм света.

„Жиг Чуваркућа није једноставно добити, а ову недељу завршићемо са више од 700 производа који га имају. Куповином производа са овим жигом помажемо нашим пријатељима, породици, произвођачима, здравству, школству подстичемо нова запошљавања, једноставно – помажемо домаћој привреди и друштву. Од нас зависи у каквој ћемо земљи живети“, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије на промоцији Чуваркућа у Лидл продавници.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin