Чуваркуће препознатљиве по циркуларној економији и иновативним технологијама - Стварано у Србији

Чуваркуће препознатљиве по циркуларној економији и иновативним технологијама

петак, 04.03.2022.

МИВАКА – oрганско ђубриво које чува земљу

Компанија „Мивака“ препознатљивa је у сектору аграра и ветеринарске медицине по производњи квалитетних органиских ђубрива, у потпуности заснованој на циркуларној економији, иновативној технологији, еколошкој амбалажи, као начину и резултатима примене својих производа.

Управо због принципа циркуларне економије која обухвата обновљиви енергетски ефикасан економски циклус уз уштеду ресурса и смањење емисије отпада, производи ове компаније су однедавно постали носиоци жига „ Чуваркућа“, у оквиру пројекта „ Стварано у Србији“ Привредне коморе Србије.

„Мивакина специфичност се, осим у енергетској ефикасности, огледа у смањењу количине амонијака, угљен–диоксида, влаге ваздуха, као и регулацији температуре у производним погонима. Због присуства зеолита у производима микротоксини су сведени на минимум, нема опасности ширења патогених организама, што у великој мери доприноси очувању квалитета земљишта, повећању процента хумуса и заштити околине“објашњава Василије Шћепановић , директор компаније Мивака. Истиче да је добијени жиг „Чуваркућа“ обавеза и престиж који треба да траје генерацијама.

“Добијањем права на жиг, обавезујемо се да се још више боримо на тржишту Србије и региона. Очекујемо да ћемо заједно са ’Чуваркућом’ победити у тој тржишној утакмици”, рекао је Шћепановић и најавио да ће за знак конкурисати и са свим производима „Made in Serbia“ који прођу строгу интерну контролу квалитета, као и референтних кућа. Истиче да су пројекат Привредне коморе Србије “Стварано у Србији” и жиг “Чуваркућа” омогућили да овај знак чува нашу економију и Србију.

Сви наши производи су израђени на потпуно нови начин. Иновативни приступ створио је производе, органска ђубрива, високe нутритивне вредности те велике биолошке сигурности. Њиховом употребом постижемо смањене потреба за минералним ђубривима, смањује се употреба пестицида, а повећава се квалитет гајених култура. Употребом наших Торо производа чувамо нашу земљу,наше реке а самим тим и нашу српску привреду .

„Мивакини производи захваљујући овим предностима веома су тражени како код нас тако и у региону, а Чуваркућа нас ставља на престижно место у конкуренцији произвођача органских ђубрива. Наши купци ће бити још више сигурни у производе које код нас купују. Њихова реакција на престижни жиг је чак и боља и јача него што смо очекивали“, закључује Шћепановић.

Право на жиг добијају домаћи производи који у саставу имају 80 одсто домаћих ресурса и испуњавају прописане критеријуме квалитета, екологије и маркетинга. За 1,5 годину од када је покренут пројекат “Стварано у Србији” жиг има више од 900 домаћих производа.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin