Породица „чуваркућа“ богатија за 73 нова члана - Стварано у Србији

Породица „чуваркућа“ богатија за 73 нова члана

четвртак, 12.11.2020.

Право на жиг „Чуваркућа“ у пројекту Привредне коморе Србије (ПКС) „Стварано у Србији“, као потврду квалитета и домаћег порекла, стручни савет одобрио је за 73 нова производа, чиме је укупан број „чуваркућа“ достигао 393. Међу носиоцима права на жиг су 23 прехрамбена производа компанија „Меркатор С“ (Mercator S), „ДИС“ и „Лидл Србија“ (Lidl Srbija) који се производе у сарадњи са домаћим добављачима, 16 „Млекаре Гложане“ и један производ „Победе“ Предејане. Жиг је понело и 17 производа фирме „Боја“ из металске индустрије и 16 врста семена хибридног кукуруза компаније „Агримакс“ (Agrimax), чиме се даље шире области у којима се издвајају квалитетни домаћи производи „чуваркуће“.

Сви наведени производи наћи ће се ускоро у заједничком регистру носилаца права на жиг, које потрошачи већ могу потражити и боље упознати на сајту www.stvaranousrbiji.rs.

Досадашњи асортиман „чуваркућа“ одлуком стручног савета проширује се пре свега квалитетним млечним производима, различитим врстама здравог брашна, чајева и џемова, а поред прехрамбених производа, чланови Савета подржали су и избор квалитетних семена хибридног кукуруза, производа високе технологије који захтевају много ресурса да би били узгојени, као и серије производа саобраћајних знакова компаније „Боја“ из металског сектора.
„Компанија ‘Боја’ д.о.о. у Сомбору, почела је производњу саобраћајних знакова крајем 50-их година прошлог века, а данас готово не постоји пут у Србији на којем се не налазе наши знакови“, каже Дејан Вејин, менаџер за управљање квалитетом у тој фирми. Мотив да наше производе кандидујемо за жиг „Чуваркућа“ била је жеља да их крунишемо, очувамо традицију, одржимо континуитет производа, издвојимо се од конкуренције, али и унапредимо имиџ и промовишемо домаће. Право на жиг освојили су наши саобраћајни знаци свих облика – кружног, квадратног, правоугаоног, осмоугаоног и троугаоног – као и саобраћајне табле. Када се процедура у вези са коришћењем знака заврши, Чуваркуће ће бити видљиве на полеђини сваког појединачног саобраћајног знака.
„Као домаћи трговински ланац који подржава и промовише домаће произвођаче, знамо да стандардизација квалитета представља један од највећих изазова наше привреде. Жиг ’Чуваркућа’ је, истовремено, снажна потврда квалитета производа, али и изазов који пред произвођаче поставља јасан задатак – побољшање и одржавање високог квалитета производа створених у Србији од наших сировина“, истакла је Мила Ћурчин, директорка маркетинга компаније ДИС.
„Добро производи“, како истиче представница компаније, међу потрошачима увелико су пронашли своје место, а након добијања жига постаће још чешћи избор.
„Наша робна марка представља једну од највећих вредности ДИС-а због чега стално унапређујемо све њене аспекте – од квалитета производа до изгледа амбалаже“, рекла је Ћурчин.
Производи компаније ДИС „Добро дуготрајно млеко 2,8%“, „Добро јабука сок“, „Добро јогурт 2,8%“, „Добро слатки кекс“ и „Добро српски сир“, носиоци су права на колективни жиг „Чуваркућа“.
„Задовољство нам је што је Привредна комора Србије препознала нашу пословну политику, која не допушта компромис када је у питању квалитет и доделила сваком од наших 16 хибрида жиг ‘Чуваркућа’, као доказ да смо на правом путу. Ово признање нам је утолико драгоценије, када имамо у виду да ће сви производи који носе овај жиг, код наших потрошача потврдити сазнање да и ми у Србији стварамо хибриде који се могу квалитетом и родношћу изједначити са било којим из иностранства“, истиче др Горан Саратлић, директор компаније „Агримакс“.
„Агримакс“ је познат по семенима врхунског квалитета, као и по високо родним, изузетним хибридима кукуруза, али се у тој компанији не задовољавају постигнутим. „Константно стварамо нове хибриде кукуруза класичном селекцијом, за све намене и различите агроеколошке услове. Стварамо у Србији, за наше пољопривреднике, али и за извоз и пољопривреднике широм региона, ЕУ, Русије, Украјине и шире“, каже Саратлић и указује да само професионализам и знање могу произвести врхунско семе. Због тога компанија „Агримакс“ окупља најбоље стручњаке у области стварања, производње и дораде семена кукуруза.

Подели на:
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin