Naslovna - Stvarano u Srbiji
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce

Čuvajmo našu zajedničku kuću!

Srbija poseduje sve predispozicije za proizvodnju kvalitetnih, zdravih i domaćih proizvoda – plodnu zemlju i obilje vode, brojne šume i pašnjake, autohtone sorte domaćih životinja, voća i povrća i znanje stručnjaka svetskog renomea za razvoj svih grana naše privrede. Sve ovo je potvrđeno kroz brojna uspešna preduzeća i domaće proizvode koje stvaraju naši srdačni i gostoprimljivi sugrađani svakog dana marljivo radeći za svoje porodice i sebe. Međutim, Srbija mnogo više uvozi, nego što izvozi, zbog čega već godinama beležimo deficit u razmeni sa svetom. Pritom, u Srbiju ne uvozimo samo energente i sirovine koje nam nedostaju, već je uvoz ogroman i u oblastima gde postoje kvalitetni domaći proizvodi, stvarani u Srbiji, od domaćih sirovina.

Stoga je Privredna komora Srbije pokrenula projekat „Stvarano u Srbiji“ i kreirala oznaku „Čuvarkuća“ kako bi pružila podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, ali i edukovala potrošače o važnosti kupovine tih proizvoda, kao i o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu. Ova oznaka će svima pomoći da pri kupovini budu sigurni da kupuju iz Srbije i da time čuvaju Srbiju, sebe i svoju porodicu!

Zašto „Čuvarkuća“?

Koristi od proizvodnje i kupovine proizvoda označenih znakom „Čuvarkuća“ su mnogobrojne i veoma značajne, jer time omogućavamo:

  • kvalitetnije i zdravije proizvode, od domaćih sirovina, u našim domovima;
  • viši nivo zaposlenosti i sigurnija radna mesta i zarade za naše stanovništvo i naša proizvodna preduzeća;
  • razvoj preduzeća iz povezanih delatnosti unutar Srbije (kao što su poljoprivreda, zanatstvo, transport, trgovina, turizam, IT i konsultantske usluge i slično), što dodatno utiče na porast zaposlenosti i zarada;

Kupujući proizvode „Čuvarkuća“ obezbeđujemo i:

  • kvalitetnije zdravstvo, školstvo, socijalnu zaštitu i podršku lokalnim zajednicama;
  • stabilnu isplatu i rast penzija za naše roditelje, bake i deke;
  • manju zavisnost od inostranih izvora snabdevanja i inostranih tržišta, naročito u kriznim situacijama;
  • privlačenje investicija u Srbiju i upošljavanje domaćih resursa, znanja i rada;
  • bolje mesto za život i rad u Srbiji, za sadašnje i buduće generacije!

Ko su „Čuvarkuće“?

Proizvođači i preduzeća, bez obzira da li imaju domaće ili strano vlasništvo i/ili brendove, mogu da postanu deo akcije unapređenja privrede Srbije i našeg društva u celini, stvarajući kvalitetne proizvode u Srbiji, od domaćih sirovina.

Domaćim, naročito lokalnim proizvodima, znak „Čuvarkuća“ daje potvrdu da imaju natprosečan kvalitetan, na nivou ili iznad uvoznih proizvoda iz date kategorije.

Sa druge strane, stranim proizvodima poznatih brendova, znak „Čuvarkuća“ daje potvrdu da su deo lokalne zajednice, jer koriste materijale, sirovine i radnu snagu Srbije, a time pomažu državu i celo društvo, postajući na taj način njegov deo.

Partneri