Naslovna - Стварано у Србији
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce
Budimo cuvarkuce

Чувајмо нашу заједничку кућу!

Србија поседује све предиспозиције за производњу квалитетних, здравих и домаћих производа – плодну земљу и обиље воде, бројне шуме и пашњаке, аутохтоне сорте домаћих животиња, воћа и поврћа и знање стручњака светског реномеа за развој свих грана наше привреде. Све ово је потврђено кроз бројна успешна предузећа и домаће производе које стварају наши срдачни и гостопримљиви суграђани сваког дана марљиво радећи за своје породице и себе. Међутим, Србија много више увози, него што извози, због чега већ годинама бележимо дефицит у размени са светом. Притом, у Србију не увозимо само енергенте и сировине које нам недостају, већ је увоз огроман и у областима где постоје квалитетни домаћи производи, стварани у Србији, од домаћих сировина.

Стога је Привредна комора Србије покренула пројекат „Стварано у Србији“ и креирала ознаку „Чуваркућа“ како би пружила подршку домаћим производима и произвођачима, али и едуковала потрошаче о важности куповине тих производа, као и о њиховом високом квалитету и домаћем пореклу. Ова ознака ће свима помоћи да при куповини буду сигурни да купују из Србије и да тиме чувају Србију, себе и своју породицу!

Зашто „Чуваркућa“?

Користи од производње и куповине производа означених знаком „Чуваркућа“ су многобројне и веома значајне, јер тиме омогућавамо:

  • квалитетније и здравије производе, од домаћих сировина, у нашим домовима;
  • виши ниво запослености и сигурнија радна места и зараде за наше становништво и наша производна предузећа;
  • развој предузећа из повезаних делатности унутар Србије (као што су пољопривреда, занатство, транспорт, трговина, туризам, IT и консултантске услуге и слично), што додатно утиче на пораст запослености и зарада;

Купујући производе „Чуваркућа“ обезбеђујемо и:

  • квалитетније здравство, школство, социјалну заштиту и подршку локалним заједницама;
  • стабилну исплату и раст пензија за наше родитеље, баке и деке;
  • мању зависност од иностраних извора снабдевања и иностраних тржишта, нарочито у кризним ситуацијама;
  • привлачење инвестиција у Србију и упошљавање домаћих ресурса, знања и рада;
  • боље место за живот и рад у Србији, за садашње и будуће генерације!

Ко су „Чуваркуће“?

Произвођачи и предузећа, без обзира да ли имају домаће или страно власништво и/или брендове, могу да постану део акције унапређења привреде Србије и нашег друштва у целини, стварајући квалитетне производе у Србији, од домаћих сировина.

Домаћим, нарочито локалним производима, знак „Чуваркућа“ даје потврду да имају натпросечан квалитетан, на нивоу или изнад увозних производа из дате категорије.

Са друге стране, страним производима познатих брендова, знак „Чуваркућа“ даје потврду да су део локалне заједнице, јер користе материјале, сировине и радну снагу Србије, а тиме помажу државу и цело друштво, постајући на тај начин његов део.

Партнери